You are here

Wyborne potrawy w knajpie to tylko połowa sukcesu

on Feb 14, 2015
Wnętrze restauracji
Author: Kurman Communications, Inc.
Source: http://www.flickr.com
Co to oznacza?. Tani lokal, mieszczący się na ulicy, którą nikt nie przechodzi, nie przyniesie w przyszłości dochodów. Zazwyczaj w branży gastronomicznej bliskie usytuowanie konkurencji działa na korzyść restauratorów. W mieście tworzą się tzw. zagłębia gastronomiczne.

Nie od dziś wiadomo, że klienci cenią sobie wybór i częściej odwiedzą rejon, gdzie będą go mieli. Oprócz tego wybrany lokal powinien być jak najtrafniej dostosowany do funkcji, którą będzie pełnił. Im mniej zmian będzie wymagać, tym więcej zaoszczędzimy pieniędzy. Dla kogokolwiek nieobeznanego z tematem przyprawniki (na decorest.pl przyprawniki do restauracji) albo pozostałe elementy mogą oczywiście nie wydawać się aż tak bardzo ważne, lecz te osoby, jakie będą za to odpowiedzialne perfekcyjnie powinny mieć świadomość, jak pozostaje to znacząca rzecz. Zalecane też będzie troszczyć się o to, aby przedmioty tego typu pasowały co do profilu omawianej restauracji, czyli zwyczajnie do tego, jak ona się prezentuje.

Tego rodzaju spójność też albowiem będzie walorem w oczach gości restauracji. Jeśli przykładowo karta menu (karta menu do kupienia na decorest.pl) a także inne części składowe pozostaną ze sobą idealnie dobrane, to nie będzie mowy, żeby pod tym kątem można było się czegoś doczepić. Jak znaleźć idealny lokal? Możemy to zrobić na własną rękę, przeglądając mnóstwo ogłoszeń lub, jeśli nie dysponujemy wolnym czasem, zlecić poszukiwania agentom z biura nieruchomości. Żaden nowy biznes nie obejdzie się bez biznes planu. To niezwykle ważny element całego przedsięwzięcia.

Dobrze zaplanowany biznes plan jest niezastąpionym narzędziem początkującego restauratora. Najkosztowniejszą a jednocześnie najbardziej satysfakcjonującą sprawą jest urządzenie wnętrza nowego knajpy. Jeżeli sami nie mamy umiejętności do dekoracji wnętrz, lepiej zlecić tę część designerom. Pomysłowo urządzone wnętrze, to połowa sukcesu. Druga połowa to oczywiście dobre jedzenie. Za wyjątkiem rzeczami widocznymi na sali, takimi jak stoły, krzesła, obrusy, przyprawniki (http://decorest.pl/) oraz zastawa stołowa, należy też kupić elementy wyposażenia kuchni.

Jeżeli stać nas na nowy sprzęt, to dobrze jest zapoznać się z ciekawą ofertą producentów, jeżeli mamy mniej gotówki, powinniśmy rozważyć zakup sprzętu używanego.
Przyprawniki do soli i pieprzu
Author: amyshuff
Source: http://www.flickr.com
W każdym lokalu gastronomicznym bardzo ważną rolę pełnią różnorodne ozdoby. W zasadzie każdy element wyposażenia może pełnić funkcję ozdobną. Ważne są na przykład elementy, które mieszczą się na stolikach, ponieważ to one w dużym stopniu przykuwają uwagę gości. Istotne jest więc, by przykładowo karta menu (zobacz tu na www.decorest.pl) zaprojektowana była w sposób staranny, nie miała błędów i była dostosowana do stylu wnętrza. Wbrew pozorom ważną rolę odgrywają elementy drobne, ale dodające wnętrzu charakteru, takie jak chociażby żywe kwiaty w wazonach, ozdobne pojemniki na serwetki czy dekoracyjny wieszak na ubrania.

User login